Ball del Patatuf

L'any 2007 l’Agrupació de Balls Populars de Torredembarra estrena el Ball del Patatuf. Aquest és un ball senzill i simpàtic que es ballat exclusivament per nens i nenes, els més petits de la festa.

Tot i que, a Torredembarra, no hi ha antecedents històrics en aquests tipus de danses, la voluntat de voler integrar als nens i nenes més petits a la festa major ha propiciat la creació d’aquest ball que també el trobem representat en d’altres poblacions de la rodalia com Tarragona o Vallmoll.

La música està inspirada en els diferents balls del Patatuf ja existents i està composada per David Morlà i la coreografia està composada per Mireia Boix i Jordi Rovira amb l'ajut del coreògraf tarragoní Jaume Guasch.

És l’únic ball de la vila en què els seus components canten acompanyats per la música. Els balladors dansen al so d’una melodia interpretada amb un acordió dicotòmic.

Actualment, el Ball del Patatuf està format per una vintena de nens i nenes d’entre 5 i 7 anys.© Agrupació de Balls Populars de Torredembarra - Avís legal